Giveaway RM1000 Shopping Credit SGshop Malaysia By Lokmanamirul

Nisha | 04:44:00 | 3Comments |

Antara syaratnya ialah,

  • Daftar di SGShop,
username : NishaNisrina

  • Like page,
  • Follow Instagram,
  • Follow blog,
  • Follow G+,
  • Like Page Blog,
  • Barang yang ingin dibeli di SGshop Malaysia jika anda menang RM100,
Kebanyakan kasut and they are :
 

 


  • Hadiah :10 x RM100 Shopping Credit SGshop Malaysia
  • Tarikh tutup : 31 Mei 2017


Nak Join? Klik >SINI<
Jangan lupa juga untuk baca entri terbaru Nisha iaitu True Horror Story ^____^

Salam sayang,
Nisha

GIVEAWAY BUSYRA TAKIYUDIN: SAYA NAK SHOPPING CREDIT RM1000!!

Nisha | 05:58:00 | 2Comments |
sila klik banner di atas ni yaaa ((:

Assalammualaikum dan selamat sejahtera semua, ^____^ Malam ni Nisha ingin sertai satu GA yang dianjurkan oleh Busyra Takiyudin. Antara syaratnya ialah,


  • Nyatakan satu barang yang nak beli,
  • share entri di facebook,
  • Hadiah : shopping credit tajaan dari SGshop Malaysia bernilai RM100 x 10
  • Tarikh tutup : 28 Mei 2017



Nak Join? Klik >SINI<
Jangan lupa juga untuk baca entri terbaru Nisha iaitu True Horror Story ^____^

Salam sayang,
Nisha

Header baharu HBJ!

Nisha | 22:08:00 | 1Comments |
(Header terkini)

vs

(Header sebelum)

Assalammualaikum dan selamat sejahtera semua,
Yay! HBJ dah ada header baru! hihi. Amacam? Okey tak?? Nisha edit header ni tak sampai satu jam. Dalam 45 minit macam tu ja. Aplikasi yang Nisha guna ada tiga.

  • PicsArt
  • Vscocam
  • Phonto

Kesemuanya free dan antara app yang mantop. Sepatutnya Nisha edit guna Photoshop CS4. Tapi entah macam mana Photoshop tu dah tak boleh nak digunakan. Adeh.. Kelam kabutlah juga download app PicsArt. Yang Phonto & Vscocam memang dah ada dalam phone. Alhamdulillah, menjadi haha. Jangan terkejut kalau Nisha kata Nisha lukis dulu gambaran header kat atas kertas sebelum mula edit. >.< Alah, Nisha percaya ramai lagi kat luar sana buat macam tu ye dak? Lagi-lagi yang memang jenis buat kerja teliti dan kemas. *eh terpuji diri sendiri pulak =P*


Mak Nisha pun ada puji cantik. Pergh, time dia puji tuu dah kembang satu swimming pool~ *erk!* Yelah, mak kita yang puji kan. Selalunya ibu-ibu semua akan cakap benda yang jujur. Tersengih macam kerang busuk je lah Nisha time tu ihihihi >//<


Lepastu ada pulak peristiwa bengong terjadi haha. Time Nisha edit tu memang Nisha buat HD. (High Definition) Memang ikut dia punya width & height. Dengan konfiden lah rasa header baru ni akan muat dalam blog. Last-last dia jadi macam:


Hamek kau! =.= Lepastu bila kita shrink kan dia, dia jadi macam :


Pulak dahh. =_____= Nisha siap buat entry lagi macam mana nak bagi header tu fit dalam blog. Kot kot ada kawan blogger yang boleh bantu kann. Dah lama-lama tu barulah perasan yang headernya tak sama ukuran dengan header yang lama. Nisha pun perbetulkan ukuran dan terus masuk dalam blog.

Tadaaa!! menjadi! haha

Bengong kan? hahaha. Apa-apa pun, harap korang suka dengan header baru ni ^_^

Background dan banner pun Nisha tambah sikit filter VSCO. Ala-ala Tumblr vibe gituuu hoho. Header ja Nisha tambah Fade sikit sebab nak jadikan dia warna kelabu sama dengan border blog. Oh ya, kalau korang perasan, ada ayat dalam header HBJ yang terbaru, Ayatnya berbunyi,

Tersebutlah kisah;
Tergelincirnya sebuah hadiah;
Dari sebutir bintang jatuh;
Di langit malam yang indah.

Maksud pendeknya : Hadiah dari sebutir bintang jatuh (ala-ala wishing star) haaa ada paham?? hehe Baiklah, itu sahaja. Jaga diri! Tata titi tutu~

p.s. Jangan lupa juga untuk baca entri terbaru Nisha iaitu True Horror Story ^____^

Salam sayang,
Nisha

SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST BY OMBAK BERGIGI

Nisha | 05:38:00 | 1Comments |
sila klik banner di atas ni yaaa ((:

Assalammualaikum semua dan selamat sejahtera! Nisha nak sertai satu lagi segmen bloglist dan kali ini ia dianjurkan oleh Ombak Bergigi !


Wah, tiba-tiba terasa semangat semacam pula malam ni. Nak tahu kenapa? Haa meh Nisha cerita. Haritu Nisha ada pergi POPULAR dan beli sebuah novel. Tajuknya Miss Blogger dan untuk pengetahuan korang semua, buku ni ditulis oleh murid darjah enam! Hebat bukan?? Bila Nisha baca novel tu memang teringat dekat kak Lyssa sahajalah haha. Watak utama ceritanya ialah seorang gadis, seorang blogger yang aktif dan masih belajar. Nama dia Fatini tak silap. Memang menarik ceritanya! Nisha baru masuk bab 2. Nanti lepas habis baca, Nisha buat review ya?? hehe

Baiklah, sambung semula. Antara syarat segmennya ialah,
  • follow blog,
  • follow instagram,
  • Tarikh tutup : 25 May 2017
  • Hadiah : 10 blogger bertuah akan dimasukkan ke dalam bloglist
Nak Join? Klik >SINI<
Jangan lupa juga untuk baca entri terbaru Nisha iaitu True Horror Story ^____^

Salam sayang,
Nisha

Hati-hati dengan RANSOMWARE !!

Nisha | 06:05:00 | 1Comments |

CyberSecurity Malaysia, agensi di bawah Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) mengeluarkan amaran ‘Ransomware’, sejenis malware atau virus berbahaya yang menyerang komputer dan me­ngehadkan akses kepada sistem sehingga bayaran tertentu dibuat kepada pencipta virus untuk membuka sekatan.

Aplikasi berbahaya ini cuba memaksa mangsa membayar wang tebusan dengan mengeluarkan mesej ‘pop-up’ di atas skrin komputer.

Mesej pop-up ini akan menyatakan komputer pengguna sudah dikunci dan semua fail di dalamnya dienkripsi sebelum meminta wang tebusan dibayar bagi memulihkan semula akses ke komputer mereka.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif CyberSecurity Malaysia, Dr Amirudin Abdul Wahab, pencipta Ransomeware meletakkan mangsa dalam ketakutan dan panik, seterusnya mengakibatkan mangsa menekan pautan ataupun membayar wang tebusan.

“Namun ia akan menjuruskan mereka lebih dalam kepada jangkitan malware atau virus yang lain pula,” katanya.

Ransomeware tidak menyasarkan kepada pengguna di rumah saja, malah operasi perniagaan dan syarikat turut terkesan dengan kerugian untuk membaiki dan memulihkan sistem atau fail yang rosak serta boleh menjejaskan reputasi syarikat.

Contoh mesej yang biasanya akan dipamerkan dalam ransomware termasuk ‘Your computer has been infected with a virus. Click here to resolve the issue’, ‘Your computer was used to visit websites with illegal content. To unlock your computer, you must pay a $100 fine’ atau ‘All files on your computer have been encrypted. You must pay this ransom within 72 hours to regain access to your data’.

Dr Amirudin berkata, jika komputer anda dijangkiti dan menerima mesej daripada ransomeware, jangan sesekali mengikut arahan pembayaran tetapi laporkannya kepada pusat keselamatan Cyber999.

“Membayar wang tebusan tidak menjamin fail yang dienkripsi akan dilepaskan tetapi ia hanya memberi wang kepada penjenayah dan mungkin memberi maklumat perbankan pengguna kepada mereka,” katanya.

Oleh itu, pengguna Internet serta pentadbir sistem perlu mengambil langkah berjaga-jaga lebih awal untuk melindungi rangkaian komputer mereka daripada jangkitan ransomware.

kredit : harian metro, ukm

via here

 
p.s. hati-hati ya korang )):

SEGMEN BLOGLIST JUN-SEPTEMBER 2017

Nisha | 05:40:00 | 11Comments |

sila klik banner di atas ni yaaa ((:

Assalammualaikum semua, malam ni Nisha ingin join satu segmen daripada Cik La kita. Korang semua jemput join tau! Biar ramai-ramai sikit nanti meriah cam malam raya gituu hehe.

Antara syaratnya ialah,
  • follow blog,
  • follow g+,
  • follow twitter,
  • follow instagram,
  • like page,
  • Tag dua orang,
(Nisha tag banyak sikit yaaa hihi)

  • Hadiah : 10 blog bertuah akan dimasukkan dlm bloglist | InshaAllah, 2 orang yang bertuah untuk menerima hadiah misteri
  • Tarikh tutup : 31 Mei 2017

Nak Join? Klik >SINI<
Jangan lupa juga untuk baca entri terbaru Nisha iaitu True Horror Story ^____^

Sincerely,
Nisha

Selamat Hari Guru!

Nisha | 03:56:00 | 2Comments |

Selamat hari guru ! Yeay yeay ~ :D Tadi Nisha ada bagi dua hadiah kepada dua orang guru tercinta di sekolah. Korang ada bagi tak? Atau tak sempat? Walaupun kitorang ada ujian tadi but still Nisha gah kan diri untuk bagi hadiah ni. Study pun cukup-cukup makan huhu. Nasib baiklah kedua-dua guru ada di bilik guru. Jadi, senanglah Nisha cari mereka tadi.


Sejak dari darjah satu sampailah form 5. Banyak guru yang dah ajar Nisha. Start from mengeja, mengira sampailah sekarang. Buat karangan, kira itu ini *lagi2 add maths*. Haa semua tu jasa guru tau. Imagine kalau takda guru yang ajar kita eja dan kira. hamek kau. sampai sekarang buta huruf, buta nombor. Ada ja lagi orang macam tu. Jadi, kita perlulah syukur dengan apa yang kita ada dan peroleh sekarang iaitu ilmu.



Ada banyak style guru dalam dunia ni. Ada yang gempak gila *suka bagi kelas bising sebab sporting habess*, ada yang tegas kemain, ada yang pendiam, ada yang mengajar tip top dan berbagai lagi. Tapi yang kita semua tahu mereka ini mempunyai satu tanggungjawab yang sama. Tak kisah lah professor ke, cikgu biasa ke, cikgu praktikal ke.. SEMUANYA akan mendidik dan mencurahkan ilmu kepada anak-anak murid mereka selagi mereka mampu DEMI melihat anak murid mereka berjaya. Sekolah rendah, menengah, agama, kebangsaan dll. Semuanya sama. Amat besar tanggungjawab guru dan juga jasa mereka semua.


So, Nisha ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada seluruh guru di Malaysia dan seluruh dunia yang telah berjasa kepada kami semua. You guys are the best! Thank you for everything! tanpa korang, takdalah kami di sini, mendapat kerja yang bagus, mendapat keputusan cemerlang dan seterusnya berjaya.


Nisha akan cuba sedaya upaya untuk dapatkan hasil keputusan SPM yang cemerlang atau sekurang-kurangnya bagus demi membalas jasa guru-guru Nisha yang selama ni dah mengajar Nisha di sekolah.


Susah woo jadi guru. Ingat senang ka? Nak kena hadap murid setiap hari yang TERLAMPAU banyak karenah. Itu satu hal. Lagi satu hal yang paling MENYAKITKAN  nak kena layan dengan pelajar perangai macam syaitonn. Alah, setiap sekolah mesti ada nya pelajar gini. Setiap hari datang lewat, langgar peraturan sekolah, ponteng dan banyak lagi. Imagine jadi guru disiplin. Mahu tak sakit jantung / darah tinggi / stress tengok dorang semua ni? Haaa. Jadi.. hargailah jasa guru kita ya. Sentiasa hormati guru. Ingat naaaa. Baiklah. Itu ja kot. Apa-apa lagi Nisha sambung post. Itupun kalau ada masa laaa haha XD

Sincerely,
Nisha

P.S. Jangan lupa juga untuk baca entri terbaru Nisha iaitu True Horror Story ^____^

Giveaway Time by Aishah Badrulhisham

Nisha | 01:10:00 | 4Comments |
sila klik banner di atas ni yaaa ((:

Assalammualaikum semua, hari ni Nisha nak join satu Giveway menarik.


Anyway, ya Allah... penatnya balik dari sekolah tadi! Alhamdulillah ujian Sains kertas 2 boleh jawab. Cuma kertas 1 je lah yang payah sikit. last-last tembak juga. "Tembak sampai kena. Kalau terlepas tu memang NASIB..." -One of my classmates haha. Kitorang semua habis paper awal tadi. semua muka pasrah XD but its okay guys. Ada masa lagi *tenangkan hati jap >3<*

Back to the story, antara syarat giveawaynya ialah,


  • follow blog,
  • folllow instagram,

  • like page,
  • add facebook,
  • Tarikh tutup : 30 Mei 2017
  • Hadiah : dalam banner

Nak Join? Klik >SINI<
Jangan lupa juga untuk baca entri terbaru Nisha iaitu True Horror Story ^____^

Sincerely,
Nisha

Segmen: Bloglist 1st Time by Lokman Hakim

Nisha | 06:16:00 | 5Comments |
sila klik banner di atas ni yaaa ((:

Assalammualaikum, kali ni segmen bloglist daripada Blog Aqiem pula ((; Jom join! ^_-

Antara syaratnya ialah :
  • Follow blog,


  • Follow Instagram,


  • Follow Google +,


  • Follow page,


  • Tarikh tutup : 20 Mei 2017
  • Hadiah :15 peserta yang bertuah akan masuk dalam bloglist


Nak Join? Klik >SINI<
Jangan lupa juga untuk baca entri terbaru Nisha iaitu True Horror Story ^____^

Sincerely,
Nisha

© Copyright 2013 | ALL Right Reserved to Owner. Design With Love by Nurrul.